Rospiggarna skriver kontrakt med två talanger

publicerad 31 oktober 2023
- av Bosse Andersson
Dante Johansson till vänster och Jonny Eriksson till höger

Rospiggarna har skrivit kontrakt med de två lokala talangerna Dante Johansson och Jonny Eriksson, som under året kom tvåa respektive trea i SM i 250cc-klassen.

Båda förarna körde under föregående säsongen som ungdomsförare i 250 cc. Inför nästa säsongen 2024 tar både Dante Johansson och Jonny Eriksson steget upp på 500cc och båda belönas nu med att skrivas in i Rospiggarnas elittrupp.

– Det känns otroligt roligt att det kommer upp två egna förare i elittruppen. Det var några år sedan vi hade en förare från trakten i laget men att vi nu får två stycken känns spännande. Både Dante och Jonny har visat framfötterna under flera år. De blev tvåa respektive trea i SM i år så det är två av de bästa förarna på 250cc som nu går upp på 500cc, säger lagledare Peter Jansson till Rospiggarnas facebooksida.

Det kommer bli en utmaning för ungdomsförarna då det är första året på stor cykel, men Peter Jansson ser fram med tillförsikt.

– Båda två har framtiden för sig och är väldigt bestämda om att vilja lyckas men det får ta den tid det tar. Det ska bli spännande att få fortsätta följa dem och jag är glad över att det sker i hemmaklubben Rospiggarna, säger Peter Jansson.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!