Stor invigning för Hedin Bil vid Norrtäljeporten på fredag

publicerad 4 maj 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. I morgon fredag inviger Hedin Bil sin nya anläggning vid Norrteljeporten. Där kommer de att sälja MG, Dodge, RAM och Maxus. Det innebär att Hedin Bil nu har två anläggningar i Norrtälje.
– Äntligen, det är riktigt roligt, säger Alexander Rogby, platschef för både Hedin Bil Norrtälje (före detta KC Motors på Stockholmsvägen) och Hedin Bil Norrteljeporten.

annons
annons

Det händer mycket med Hedin Bil i Norrtälje just nu. Den 1 maj bytte KC Motors på Stockholmsvägen namn till Hedin Bil Norrtälje och nu öppnar alltså Hedin Bil Norrteljeporten.

– På Stockholmsvägen kommer vi jobba oförändrat med att sälja Kia. På Norrteljeporten blir det MG, Dodge, RAM och Maxus, säger Rogby, som också är servicemarknadschef. Och all service och alla verkstadsjobb för samtliga våra märken kommer även fortsatt göras på Stockholmsvägen.

Försäljningschef på Stockholmsvägen, Hedin Bil Norrtälje, som alltså säljer Kia, är även fortsatt Mårten Sandman.

Försäljningschef i anläggningen vid Norrtäljeporten blir Fredrik Sandin. Han kommer närmast från 15 år som säljare på Norrbil.

– Det här blir en härlig utmaning, säger han. Det har varit en hel del jobb med att läsa in mig på nya märken nu, men det är bara kul. MG och Maxus är nya märken i Sverige. När det gäller MG får du väldigt mycket personbil för pengarna. När det gäller Maxus är det en annan marknad som gäller då de tillverkar elektriska transportbilar, riktade mot företagare, med lastutrymmen från 4 till 10 kubik och med en räckvidd på upp till 35 mil. Maxus kommer också med en stor el-pick up till hösten.

– MG:s modeller just nu är MG ZS EV (utsedd till årets bil av teknikensvärld), Mrvel R samt Performance, MG5 (världens första el-kombi) och MG EHS (Hybrid). Och i höst kommer ännu en modell.

Att få en anläggning till och flera märken till försäljning är en styrka, menar Alexander Rogby.

– Vi blir en komplett aktör med ett brett utbud, säger han.

– Vi har också tillgång till över 2 000 begagnade bilar, som vi också kommer kunna sälja på Norrtäljeporten, säger Fredrik Sandin. Vi har tillgång till 1 000 kvadratmeter i två våningar, där nybilarna står på nedre planet, de begagnade på övre.

Hedin Bil är en stor kedja med anläggningar över hela Sverige och utomlands.

– Men vi kommer fortsätta behålla den lokala familjära känslan i våra anläggningar i Norrtälje, säger Rogby. Vi jobbar med hög servicenivå och har hög kompetens.

MG har funnits på den svenska marknaden sedan förra året. Och då, under 2021, formligen exploderade försäljningen.

– Det såldes 6 000 MG i Sverige under första året på marknaden, säger Fredrik Sandin. Det ska bli riktigt kul att vara med på den här resan i Norrtälje redan från början.

Med start den 2 maj har det varit ”smyginvigning” med fokus på transportbilen Maxus med frukost för inbjudna företagare mellan 06 och 09 varje dag. Och i dag fredag är det alltså officiell invigning för hela anläggningen, en invigning som firas hela helgen, med events, mat och mingel för hela slanten.

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!