34-åring åtalad efter bussattacken mot tonårsflickor

publicerad 27 september 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE. En 34-årig man har åtalats efter att ha bland annat ha hotat och spottat på 17-åringar på buss 676 i Norrtälje. Händelsen, som fångades på film, blev viral på sociala medier, vilket Allt Om Norrtälje tidigare rapporterat om.

Det var i slutet av juli som händelsen ägde rum på buss 676 mellan Norrtälje och Stockholm. En grupp tonårsflickor, som var på väg hem från ett lantställe, satte sig längst bak i bussen. Vid hållplatsen Gustavslund kliver 34-åringen, som enligt vittnesuppgifter var bersad, på bussen.

Mannen påstod att en av tjejerna satt på hans plats och riktade okvädningsord mot henne. När en annan person bad honom att lämna dem ifred, blev han aggressiv. Han spottade henne i ansiktet och hotade att skada henne och hennes familj. Mannen fortsatte med att spotta på en annan person och hotade även denne.

En annan passagerare konfronterade den aggressiva mannen, och blev själv utsatt för våld.

Trots att polisen larmades, kunde ingen patrull skickas till platsen på grund av brist på tillgängliga resurser i Norrtäljeområdet. Händelsen filmades av en av passagerarna och videon spreds snabbt på sociala medier.

Samma man var några veckor senare inblandad i en annan våldshändelse i Sundbyberg. Han anklagas för att ha attackerat sin mamma och styvfar.

Mannen, som är bosatt i Norrtälje, står nu inför rätta, åtalad misstänkt för två fall av olaga hot, ofredande och tre fall av misshandel.

FOTO: Privat/skärmdump av händelsen. 

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!