Amanda Rangemo inspirerar andra till att våga följa sina drömmar

publicerad 26 februari 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Amanda hade en dröm om att kunna jobba heltid med sin största passion – dans. Med lite hjälp på traven genom Norrtälje kommuns kulturpris, har hon kunnat förverkliga drömmen och inspirerar nu andra till att följa sina drömmar. – Det är helt fantastiskt att kunna inspirera andra till att följa sina drömmar. Jag tror att alldeles för få gör det och jag tror att man blir riktigt lycklig först när man gör det som känns bäst i hjärtat och i mitt fall är det dans, säger Amanda Rangemo, grundare av In Motion Movements.

Amandas dröm om att driva en dansskola har hon haft sedan hon var liten. Genom flit och systemantik dansande hon hem Norrtälje kommuns kulturpris 2020 och med hjälp av detta har hon kunnat förverkliga sin barndomsdröm. Sedan några år tillbaka driver hon en av Norrtäljes största dansskolor – In Motion Movements.

– Mitt liv bytte riktning helt och hållet när jag bestämde mig för att satsa på det som jag verkligen ville göra med mitt liv, och jag har aldrig varit lyckligare. Om jag kan inspirera en människa till att våga ta steget, så känner jag att jag har bidragit till mer lycka i världen. Den känslan är oslagbar, säger Amanda.

I dagsläget har In Motion Movements tio danslärare och 350 elever, men Amanda siktar på att växa ytterligare. Hon poängterar emellertid att eleven och deras välmående kommer före hennes ambition om att växa.

– Min vision med In Motion Movements är att fortsätta växa och vara det självklara valet för dans, där alla är välkomna oavsett nivå, ålder eller dansstil. Jag vill att vi ska vara en samlingspunkt för lycka och gemenskap med dansen i fokus. Eleven och välmåendet ska komma först – sedan utvecklingen, säger Rangemo.

Även om det är Amandas egen dröm som hon förverkligat genom verksamheten, lägger hon stort fokus vid eleverna där dansglädje och gemenskap är nyckelord.

– Min drivkraft har alltid varit mina elever. Att se lyckan som dansen ger dem och att se dem utvecklas och växa, är magiskt bara det. Sedan är det självklart en dröm att få jobba med min passion på heltid, säger hon.

Amanda vill inte bara vara en förebild inom danssfären, utan hoppas även att kunna inspirera andra med sin entreprenörsanda, till att våga starta eget och satsa på sina drömmar. 

– Det är helt fantastiskt att kunna inspirera andra till att följa sina drömmar. Jag tror att alldeles för få gör det, och jag tror att man blir riktigt lycklig först när man gör det som känns bäst i hjärtat, avslutar Amanda Rangemo.

FOTO: Ebba RangemoTipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!