Förbättrat läge på Norrtälje sjukhus – återgår till normalläge

publicerad 7 mars 2022
- av Redaktionen
Annons:
annons

NORRTÄLJE. Förbättrad läge på Norrtälje sjukhus föranleder att sjukhuset kan övergå till normalläge under måndagen 7 mars.

annons
annons

Sedan pandemin startade för lite drygt två år sedan har Norrtälje sjukhus vårdat över 500 personer med Covid-19. Den senaste tiden har läget på sjukhuset förbättrats och man kan nu alltså återgå till Normalläge.

– Vi ser att sjukhusets vårdplatsläge förbättrats den senaste veckan. Personalläget är fortfarande ansträngt på vissa avdelningar, men sjukfrånvaron minskar successivt. Det gör att vi nu kan återgå till ordinarie verksamhet och återuppta de planerade operationer och behandlingar som behövt vänta, vilket är mycket glädjande, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas på Tiohundras hemsida.

Sjukhuset har i långa perioder under pandemin varit i beredskapsläge för att klara av belastningen på sjukvården.

– Också under fjärde pandemivågen har många patienter med covid-19, framför allt ovaccinerade, behövt sjukhusvård. Det har också förekommit att patienter som vårdats av andra orsaker även haft covid-19, vilket ställt stora krav på sjukhusets medarbetare då dessa patienter behöver vårdas avskilt med särskilda rutiner för att undvika smittspridning. Samtidigt har sjukhuset under vintern haft extremt hög personalfrånvaro vilket ytterligare försvårat situationen, säger Susanne Bergenbrant Glas på Tiohundras hemsida.

Peter Graf, VD på Tiohundra hoppas på att den minskning i Covid-flödet som man sett under den senaste tiden håller i sig, men betonar att pandemin inte är över.

– Pandemin är inte över, men det är min förhoppning att den minskning vi sett i covidflödet de senaste veckorna håller i sig. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare och chefer som sett till att sjukhuset och hela Tiohundra klarat av den här exceptionellt utmanande tiden, som inte liknar något annat sjukvården och omsorgen tidigare ställts inför. Styrkan i vår unika Tiohundramodell har verkligen varit avgörande under de här två åren, säger Peter Graf. 

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!