Parasport lyfts fram i Norrtälje kommun

publicerad 10 september 2023
- av Redaktionen

ROSLAGEN. Under vecka 37 firar Norrtälje kommun Parasportveckan, en nationell satsning för att öka medvetenheten och deltagandet i parasport. Det arrangeras prova-på-aktiviteter och en särskild föreläsning för både föreningar och förtroendevalda.

Varje år under vecka 37 arrangeras Parasportveckan runt om i Sverige. Veckan fokuserar på att uppmärksamma parasporten genom föreläsningar, workshops och aktiviteter där allmänheten får möjlighet att prova på olika Parasporter.

I år samverkar Norrtälje kommun tillsammans med RF-SISU Uppland och det lokala föreningslivet för att lyfta parasporten.

– I Norrtälje kommun arbetar vi för allas lika värde och det innebär att alla ska kunna delta i samhället och föreningslivet på sina villkor. Alla ska känna sig inkluderade, säger Anna Eneroth, verksamhetsutvecklare på Norrtälje kommun, i ett pressmeddelande.

Flera lokala föreningar kommer att erbjuda prova-på-aktiviteter under veckan. Rimbo tennisklubb kommer att ha sessioner för rullstolstennis. För dem som är intresserade av biljard kommer Norrtälje biljardförening att hålla öppet hus. Dessutom kommer Rånäs 4H att introducera Framerunning och Rullelopp i Matildahallen under Campus Roslagens Campusdag den 16 september.

Veckan erbjuder inte bara fysisk aktivitet. 14 september kommer Norrtälje kommun att bjuda in till en inspirerande eftermiddag med föreläsningar på Sportcentrum. Parasportsförbundet kommer att ge en fördjupad inblick i parasportens värld, medan RF-SISU kommer att tala om företagsutveckling inom parasport.

Hela progammet

Rimbo tennisklubb

Rullstolstennis – Helplan eller minitennis
11 september, kl. 12–15.
13 september, kl. 12–15.
Bålbrovägen 1, Rimbo.

Rånäs 4H, Framerunning och rullelopp

6 september, kl. 10–15
Matildahallen
Albert Engströmsgatan 1, Norrtälje

Norrtälje Biljardförening

13 september, kl. 19.00–20.00.
Stockholmsvägen 17, Norrtälje

FOTO: Norrtälje kommun

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!