17-åriga Lovisa är bäst i Sverige och förebild för andra tjejer

publicerad 13 april 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. Norrtäljes kanske starkaste 17-åring vann nyligen sitt första open i Crossfit och är redo för nästa steg i kvalprocessen till den ultimata tävlingen, Crossfit Games – Att jag ändå vann alla grenar i min kategori i Sverige är såklart jätteroligt och ett kvitto på att det jag gör funkar, säger Lovisa Nyberg, 17 år från Norrtälje.

annons
annons

Norrtäljes stjärnskott Lovisa Nyberg, som i höstas vann SM i funktionell fitness fortsätter att glänsa. Nyligen vann hon nämligen senaste open i Crossfit som är en del av kvalprocessen till att ta sig till VM i sporten. Open är det första kvalsteget av tre för att ta sig till Crossfit Games som går av stapeln 3 augusti i år – det stora målet för Nyberg.

– Även om tävlingsformen Crossfit och Funktionell fitness är relativt lika, så är motståndet en helt annan femma. Deltagandet i Crossfit är så mycket större att det i princip inte går att jämföra med funktionell fitness, förklarar nyberg. Därför är det ju superroligt att det gick så bra som det gjorde, fortsätter hon.

Nästa steg för Nyberg i processen att ta sig till VM är nästa kvalmoment, till vilket hon i och med vinsten i senaste Open har en direktbiljett till. Men det gäller att ta sig vidare även därifrån.

-Jag har en lång väg att gå och mycket att göra om jag ska ha en chans att kvala till Games, så det är bara att träna på och fortsätta göra det jag ska med kost, sömn och återhämtning. Jag har också en plan om att köra USM/SM i funktionell fitness i år igen, och kvalet dit är också ganska snart.

Lovisa satsar som bekant allt på Crossfit och funktionell fitness. Förra gången Allt Om Norrtälje var i kontakt med 17-åringen tränade hon 17 timmar i veckan, sex dagar i veckan, vilket hon fortfarande gör. Förutom den intensiva träningen får hon nu även hjälp med bland kosthållningen.

– Nu får jag också hjälp med kosten för att se till att jag får i mig tillräckligt med energi. Det har gjort väldigt stor skillnad, förklarar Lovisa.

Lovisa som tidigare uttryckt att hon vill vara en förebild för unga tjejer är numera sponsrad av Rely IT, vilket är ytterligare kvittens på att hon är bra på det hon gör.

-Vi delar samma värderingar, vilket jag tycker är viktigt och jag är såklart tacksam att de vill hjälpa mig i min satsning, säger hon. Sponsringen från Rely IT underlättar mycket för mig kring tävling och träning, vilket är tacksamt men framförallt är det en mental push att de tror på mig och det jag gör, avslutar Lovisa.

Följ Lovisas resa på Instagram 

annonser
annonserTipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!