fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hasse Andersson (L) om Lönechocken: “hade de lyssnat på mig hade de inte behövt backa”

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Under måndagens beslut beträffande de chockhöjda lönerna var Hasse Andersson (L) den enda som röstade gult, det vill säga inte deltog i beslut. – Jag stod inte upp för det där beslutet. Jag tyckte det var helt korkat, säger Hasse Andersson, styrelseledamot för Liberalerna.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Strax innan kommunfullmäktige, måndag 24 oktober hade högerstyret i Norrtälje ett gruppmöte där ärendet beträffande kommunalrådens arvoden informerades för första gången för styrets fullmäktigeledamöter. Hasse Andersson var kritisk redan då.

– Jag försökte förklara på gruppmötet innan att det här ärendet kom fram väldigt sent. Jag tycker att det var ett helt tokigt beslut och det hade jag förklarat på gruppmötet, säger Andersson.

Andersson menade likt den rådande opinionen att det fel att basera arvodena på statsministerns arvode istället för statsrådens.

– Jag tycker att det är fel att man ändrade från statsrådsbaserad lön till statsministerbaserad och jag tycker att det var ett helt tokigt beslut. Sen var ärendehanteringnen inte transparent och förslag om ersättningar skall beredas, fortsätter han.

Väl under kommunfullmäktige var Hasse den enda som röstade gult, det vill säga inte deltog i beslutet. Detta för att han bland annat tyckte att tajmingen var fel.

– Det är fel tid, arbetsmarknadens parter anser att man skall vara restriktiv i löneförhandlingarna, inflationen så att människor blir fattigare, säger han.

Är detta Staffan Tjörnhammars egna verk?
– Jag vet inte eftersom jag inte har suttit med i förhandlingarna, men som jag har förstått det, så är det Staffan som har tagit fram det här förslaget.

Under tisdagen backade Moderaterna det nya förslaget efter massiv kritik.
– Hade de övriga på gruppmötet för högerstyret lyssnat på mig hade de inte behövt backa det här beslutet, avslutar Hasse Andersson (L).

FOTO: Norrtälje kommun

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook