fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JUST NU: Förbättrat läge på Norrtälje sjukhus – åter i normalläge

annons (150 × 40 mm)

NORRTÄLJE. Norrtälje sjukhus är nu åter i normalläge efter en förbättring av vårdplats- och bemanningsläget. – Vi ser glädjande nog att trycket på sjukhuset minskat något de senaste dagarna, säger Sune Forsberg, chefläkare, i ett pressmeddelande.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Under torsdagen meddelande Norrtälje sjukhus att läget på sjukhuset förbättrats den senaste tiden och att man alltså kan återgå till normalläge. Anledningen är att sjukfrånvaron från personalen minskat samtidigt som antalet insjuknade i Covid-19 som behöver sjukhusvård reducerats.

– Vi ser glädjande nog att trycket på sjukhuset minskat något de senaste dagarna. Det gäller både vårdplatsläget och covidflödet. Samtidigt minskar sjukfrånvaron bland personalen. Belastningen på intensivvården är fortsatt hög, men sammantaget ser vi en tydlig förbättring av läget, säger chefläkare Sune Forsberg, i ett pressmeddelande.

Sjukhuset har delvis återupptagit de planerade operationerna och kommer nu att successivt öka operationsverksamheten ytterligare.

– Vi kommer att jobba hårt för att de som behövt vänta på sin operation eller behandling ska få den utförd så snabbt det bara är möjligt. Samtidigt vet vi att läget kan förändras snabbt, och det behöver vi alltid ha en beredskap för, säger Sune Forsberg.

 

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook