Musik, Dans och Konst: Roslagens Kulturskola bjuder in till festlig Höstfestival

publicerad 4 oktober 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Roslagens Kulturskola bjuder in till en storslagen Höstfestival på Rodengymnasiet. Besökare kommer att få uppleva en kavalkad av musik, dans, teater och konst, med en avslutande finalkonsert. Festivalen syftar till att visa upp kulturskolans breda kursutbud och stärka gemenskapen mellan elever och lärare.

Höstfestivalen som äger rum 21 oktober på Rodengymnasiet kommer erbjuda besökare musik, dans, teater och konst, med en avslutande finalkonsert från Kulturskolans elever.

– Roslagens Kulturskola vill med Höstfestivalen visa upp vår omfattande verksamhet för alla Norrtälje kommuns invånare i en innehållsrik festivalform. Vi vill visa alla besökare hur kul vi har det och locka ett intresse att börja hos oss. Vi vill även förmedla att vi är en verksamhet där vi ger barn och unga ett rikare liv och en trygg plats att stärka sin identitet och vara den man är, säger Jenny Storm, avdelningschef på Roslagens kulturskola.

Lokal annonsör

Festivalen kommer att bjuda på en mängd olika framträdanden i olika stilar och visa på en stor variation av talangfulla elever.

– Eleverna är våra artister, musiker, skådespelare, dansare & konstnärer, förklarar Jenny.

Besökare kan förvänta sig allt från blåsorkestrar, stråkensembler, pop- och rockband till sångsolister, körer, piano- och gitarrsolister. Scenskolan kommer även att bjuda på ett axplock från deras musikalproduktioner. Dessutom kommer det att finnas prova-på-dans och konstverkstad för de som känner sig inspirerade.

– Målgruppen är alla invånare i Norrtälje Kommun. Målet är att alla besökare kommer imponeras av mångfalden, spelglädjen och skaparkraften hos eleverna och känna stolthet över att Norrtälje begåvats med Roslagens kulturskola, säger Jenny.

Lokal annonsör

Planeringen av Höstfestivalen har varit omfattande och tidskrävande för såväl lärare som elever.

– Eleverna har jobbat med sina lärare hela terminen inför detta. Alla lärare har planerat logistiken, ”roddat” utrustning och byggt scener. Att genomföra Höstfestivalen kräver ett stort förberedelsearbete vilket vi är proffs på, säger Storm.

Med expertis, engagemang och gemenskap hoppas de skapa ett evenemang som blir minnesvärt för alla inblandade.

– Kom och upplev Roslagens Kulturskola, en av Norrtäljes stolta institutioner och bli en del av vår gemenskap! Det kan vara starten på en spännande framtid om man vill börja hos oss. Att uttrycka sig i en konstform är själavård, friskvård och främjar en god hälsa, avslutar Jenny Storm.

NÄR: 21 oktober kl 11:00-15:00.
VAR: Rodengymnasiet

FOTO: Roslagens kulturskola