Ny gala ska hylla kulturen I norrtälje kommun

publicerad 1 juni 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE KOMMUN. I höst kommer Norrtälje kommuns kulturliv uppmärksammas, hyllas och prisas på den nya Kulturgalan. 18 november går Kulturgalan 2022 av stapeln och är ett samarbete mellan Norrtälje kommun, Norrtelje tidning och Roslagens sparbanks stiftelser. 

annons
annons

Norrtälje kommun har ett rikt kultur- och föreningsliv som kommer att prisas på den nya kulturgalan i höst. Sedan flera år tillbaka finns Idrottsgalan och Företagsgalan i kommunen. Planer på att starta en kulturgala har funnits i ett par år och nu blir det alltså äntligen av enligt ett pressmeddelande från Norrtälje kommun.

– Det är verkligen på tiden att kultur i alla sina former får en egen glansfylld arena. Där vi hyllar, uppmärksammar och tillsammans gläds åt kulturens stora betydelse. Allt varvat med allehanda kulturinslag. En galakväll med många kulturyttringar. Utdelning av priser, stipendier och uppmärksammar några av kulturens uppskattade eldsjälar. Kulturens förebilder. Detta måste bli årligen återkommande, säger Bengt Ericsson (C) ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Målet med Kulturgalan är att vara en värdig inramning för utdelning av kulturpriser och kulturstipendier.

– Vi vill sätta fokus på kulturen och föreningslivet och skapa en ny mötesplats för alla kulturutövare i Norrtälje kommun, säger projektledaren Hanna Lundmark.

Galan riktar sig till både kulturbranschen och allmänheten och kommer att hållas på restaurang Culinar i Norrtälje. Den kommer ledas i år av sångaren och musikern Anders Jalkeus tillsammans med Karolina Rosell från Roslagens sparbanks stiftelser.

Flera priser kommer att delas ut och Kommunen delar bland annat ut Norrtälje kommuns kulturpris samt kommunens Kulturstipendium. Norrtelje tidning delar ut Erik Eriksson-stipendiet och Läsarnas pris som är ett kulturpris för unga kulturutövare. Roslagens sparbanks stiftelser delar ut sitt Kulturhederspris.

Galan har flera huvudsponsorer och är din organisation också intresserade av att stötta Kulturgalan kan ni mejla till kulturgalan@norrtalje.se

FOTO: Norrtälje kommuns hemsida

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!