TIPS TILL DIG SOM ANHÖRIG: Föreläsning med prästen och författaren Lars Björklund

publicerad 4 november 2022
- av Redaktionen

NORRTÄLJE KOMMUN. Föreläsning med prästen och författaren Lars Börklund som föreläser om det svåra med att vara anhörig. – Du som anhörig kan själv behöva stöd i din ofta påfrestande situation – du är inte ensam, säger Liselott Jansson, anhörigstödjare, KSON i ett pressmeddelande från Norrtälje kommun. 

– Den 5 december är du som anhörig välkommen till en föreläsning med fokus på att vara anhörigvårdare, säger Ann-Marie Mattsson, anhörigstödsamordnare på Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

Om föreläsningen Hur ska jag orka vara anhörigvårdare?
Prästen och författaren, Lars Björklund, presenterar tankar om hur vi kan orka. Ensamma klarar vi inte så mycket. Vi behöver varandra och vi hitta praktiska lösningar som kan hjälpa oss med det som blivit vårt ansvar. Men vi behöver också hitta ord och tankar för det svåra. Vad gör man när ansvar för, beroende av och kärlek till en annan människa blir en alldeles för tung börda, skriver kommunen på sin hemsida.

Du får också veta mer om det stöd du som anhörig kan få – du är inte ensam!

Föreläsningen är gratis och Anhörigstöd i Norrtälje bjuder på fika.

Datum och tid: Måndag 5 december klockan 13.30–15.00

Plats: Folkets hus i Norrtälje, Galles väg 5.

Vägbeskrivning på Folkets hus webbsida.

OBS! Anmälan senast 28 november till anhorigstod@norrtalje.se eller ring på 0176–746 74.

Flera andra aktiviteter för dig som anhörig
– Du som anhörig kan själv behöva stöd i din ofta påfrestande situation – du är inte ensam. Kontakta oss så kan du få råd och stöd och möjlighet att träffa andra anhöriga i olika grupper och i de aktiviteter vi anordnar, säger Liselott Jansson, anhörigstödjare, KSON.

– I höst har vi startat olika anhöriggrupper och anhörigcaféer i både Rimbo, Hallstavik och Norrtälje samt promenadgrupper. Hör av dig till oss och anmäl ditt intresse så är du hjärtligt välkommen i en grupp eller annan aktivitet, säger Liselott och Ann-Marie.

Om Anhörigstöd i Norrtälje
När du kontaktar anhörigstöd kan du få råd och stöd:

Genom enskilda samtal eller i grupper får du råd, stöd och information om vart det går att vända sig för att få tips på sådant som kan underlätta situationen för dig.
Möjlighet att träffa andra anhöriga, till exempel genom olika aktiviteter.
Tips på olika kontakter; till exempel till handläggare för insatser som går att ansöka om och till frivilligorganisationer som kan vara bra att känna till och kunna vända sig till.
Möjlighet att gå på olika föredrag och temaföreläsningar som anhörigstöd anordnar.
Mer information om anhörigstöd

FOTNOT: Norrtälje kommun
FOTO: Norrtälje kommun

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!