fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

39-åring utvisas från sverige: hade drogfabrik i källaren

annons (150 × 40 mm)

RIMBO. Vid en utmätning i Rimbo upptäcktes ett hemligt droglaboratorium där en 39-årig man bland annat misstänks ha framställt den farliga drogcocktailen “Purple Drank”, samt en mängd andra narkotikaklassade substanser. Nu har mannen dömts till fängelse och utvisning. 

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

Polisen upptäckte en hemlig tillverkningsplats för den dödliga opioidbaserade drycken “Purple Drank”, i en källare i Rimbo. En 39-årig man misstänktes ha producerat drycken, som är en mix av receptbelagda läkemedel och läsk, i sin källare.

En polispatrull besökte 39-åringens bostad i slutet av februari för att bistå Kronofogden i samband med en utmätning. Polispatrullen noterade att mannen verkade nervös. När de noterade att det fanns ytterligare en person i bostaden vägrade mannen svara på vissa frågor. Detta ledde till att polisen beslutade om en husrannsakan.

Vid husrannsakan flydde en annan person från platsen. Trots att polisen sökte efter personen med såväl hundpatrull som helikopter lyckades de inte få tag på honom. I källaren fann polisen tomma flaskor av hostmedicin, sockerlag och nästan tre kilo av läkemedlet Pregabalin, som är narkotikaklassade substanser. 

Vid en efterföljande teknisk undersökning i bostaden upptäcktes ytterligare narkotikaklassade substanser.

Utifrån fynden tror polisen att mannen kan ha tillverkat “Lean” eller “Purple Drank”, en farlig cocktail av receptbelagda läkemedel och läsk. Denna dryck, som är populär inom vissa hiphopkretsar i USA, har varit kopplad till flera dödsfall.

Mannen döms nu för grovt narkotikabrott till fängelse i ett år och fyra månader och utvisas även från Sverige och förbjuds att återvända hit under tio år.

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook