Exklusiv intervju med 17-åriga Mae som blev mordhotat och bespottad på 676:an

publicerad 29 juli 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. På fredagen var fem tjejer i 17-årsåldern på väg hem från en kompis landställe utanför Norrtälje. Lugnet blev till storm när ett bråk uppstod på buss 676 mellan Norrtälje och Stockholm. Händelsen som fångades på film visar hur en berusad man hotar, puttar och spottar unga tjejer i ansiktet. Nu har Allt Om Norrtälje fått en exklusiv intervju med en av offren, 17-åriga Mae Garcia Persson som delar med sig av sina tankar och känslor för vad som har hänt.

Läs ALLA ARTIKLAR i detta ämne:
  1. Våldsamma attacken som fångades på film: berusad man mordhota och spottar 17-årig tjej i ansiktet
  2. Exklusiv intervju med 17-åriga Mae som blev mordhotat och bespottad på 676:an

Vad var det som föranledde bråket?
– Jag och mina vänner var påväg hem från Norrtälje. Vi satte oss längst bak i bussen. Två stationer efter ser vi någon som skriker typ: “du sitter på min plats din hora”. Han satte sig bredvid min kompis och då såg jag hur obekväm hon blev och då frågade jag honom om vi kunde byta plats med varandra. Sen började han skrika på mig och spotta på mig.

Vad kände du då?
– Jag blev rädd och höll för öronen och då följde han efter mig och fortsatte skrika och spotta på mig. Han sa att han skulle döda mig, fortsätter hon.

Vad hade du för känsla under situationen?

– Jag var i chock. Jag kände att jag var rädd, så jag kollade bort och höll för öronen. Sen blev jag väldigt äcklad när han spottade på mig.

Vad hände efter det man ser i videon?

– Han började slå en annan man på bussen. Han slog honom mot huvudet och det blev ännu mer aggressiv stämning på bussen. Sen kom det en annan man och gick emellan.

Fick ni hjälp av andra passagerare på bussen?

Nja, inte riktigt. Det var den aggressiva mannens kompis som kom och avbröt bråket med den andra mannen, säger den chockade 17-åringen.

Har ni blivit kontaktade av polisen i efterhand?

– Yes. Nu har polisen ringt mig och vi har blivit hörda, förklarar hon.

Vad gjorde busschauffören?

– Jag tror inte att han förstod något förrän min kompis gick ned och uppmanade bussföraren att ringa polisen.

Hur mår du nu i efterförloppet och har du några tankar?

– Det har varit traumatiserande. Vi har varit i chock och att ingen annan hjälper till trots att man ser vad som händer. Vi var väldigt rädda, avslutar hon.

https://www.youtube.com/watch?v=8PGFWadKVEE&lc=UgxL3hToCllAybAxF5F4AaABAg

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!