Granne om sexhandeln i Norrtälje: “det är ofta män som kommer in och ut ur salongerna”

publicerad 1 april 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. AON har granskat Norrtäljes thaimassagesalonger och hälften av dem har erbjudit sexuella tjänster. Avslöjandet har engagerat många, inte minst i sociala medier. Nu har vi varit i kontakt med en styrelseordförande för en bostadsrättsförening som hyr ut lokaler till en av de berörda salongerna samt en bostadsrättsinnehavare för att göra deras röster hörda.

Allt Om Norrtälje har valt att anonymisera bostadsrättsföreningen och dess ordförande samt bostadsrättsinnehavaren för att låta thaimassagesalongerna och berörda kvinnor förbli anonyma.

Bostadsrättsägare:

– Det är svårt att bevisa att det förekommer någon sexhandel i lokalerna men jag kan helt klart säga att det ofta är män som kommer in och ut ur salongerna, säger en boende i en av de börda fastigheterna.

Vad anser du angående att det förekommer sexhandel i anslutning till din bostad?
– Det är inte kul att det förekommer sexhandel hos grannarna. Det är fruktansvärt, för att tala klarspråk, säger hen vidare.

Styrelseordförande:
Vad anser du som ordförande föreningen om att det förekommer sexhandel i era lokaler?

– Vi kände inte till det. Men nu när vi gör det, så ser vi allvarligt på det, såklart. Men jag anser att de här är en polisiär angelägenhet. Vi som hyresvärd kan inte kontrollera deras verksamhet, säger representanten.

Är detta något ni sedan tidigare har misstänkt eller rapporterat till polisen?

– Vi har inte misstänkt något. Det är heller ingen i föreningen som rapporterat om det, säger hen.

Kommer ni att vidta några åtgärder med anledning av detta faktum?

– Vi kommer att prata med de hyresgäster som det berör, i det här fallet salongerna. Men jag hoppas att polisen sätter resurser för att att förebygga detta. Vi från styrelsen kommer att prata med de som hyr lokalerna där det utövas thaimassage, säger hen.

Vad har har ni i styrelsen för ansvar för att se till att det inte förekommer brottslighet i era lokaler?

– Vi kontrollerar alltid de bolag som skall hyra av oss. Sedan utgår vi ifrån att det är en laglig verksamhet de bedriver, oavsett om det är en Thaisalong eller frisörsalong det gäller. Vi är tacksamma för den här informationen, så att vi kan jobba vidare med detta. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!