Ökat fokus på Tjejer vid återupptagandet av “Öppen Sporthall”

publicerad 5 september 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE KOMMUN. Efter sommarpausen återvänder “Öppen sporthall” till Rimbo och Norrtälje och nu med förnyad energi riktad mot att uppmuntra tjejer till aktivt deltagande. Öppen Sporthall kommer även att öppnas upp i Hallstavik.

Sedan starten har “Öppen sporthall” tjänat som en vital samlingsplats för Norrtälje kommuns ungdomar. Varje fredag, mellan klockan 20.00 och 22.00, har ungdomar från årskurs 6 och uppåt kunnat delta i sporter så som fotboll, basket, och dans i Långsjöskolans och Rodengymnasiets sporthallar.

– Öppen sporthall har blivit en viktig samlingsplats för kommunens ungdomar. Att de har en plats att gå till varje fredag där de kan ses och prata och sporta tillsammans, säger Anna Eneroth, verksamhetsutvecklare, kultur- och fritidskontoret, ett pressmeddelande från Norrtälje kommun.

Även om evenemanget lockar mellan 50 och 60 ungdomar varje vecka, har en övervägande majoritet av deltagarna varit pojkar. Detta har lett till en ökad strävan att stärka och uppmuntra tjejers deltagande.

Anna Eneroth fortsätter:

– Vi vill satsa extra på tjejer då vi vet att det är den målgruppen som tenderar att sluta med idrottsaktiviteter i väldigt tidig ålder. För att motverka det vill vi att de ska få en egen arena att sporta på, säger Anna Eneroth.

I syfte att uppnå detta kommer särskilda aktiviteter för dem som identifierar sig som tjejer att hållas i en av Rodengymnasiets hallar minst en gång i månaden. Samtidigt kommer aktiviteter fortfarande att vara tillgängliga för pojkar i den andra hallen.

Nicklas Salmin, ordförande för kultur- och fritidsnämnden, belyser vikten av ungdomsaktiviteter:

– Aktiviteter för ungdomar är något som vi prioriterar i Norrtälje kommun. Rörelse och idrott är en viktig grundsten för att öka välbefinnandet och främja en hälsosam livsstil, särskilt för ungdomar, säger Nicklas Salmin, ordförande kultur- och fritidsnämnden, i pressmeddelandet.

Mer Information om startdatumet för höstens första “Öppen sporthall” med fokus på tjejer kommer inom kort, enligt uppgifter från kommunen. 

Alla intresserade ungdomar från årskurs 6 och uppåt är välkomna att deltaga, och deltagande är helt kostnadsfritt. För att säkerställa en positiv och trygg miljö, finns ungdomsledare alltid närvarande. Som en extra bonus kommer “Öppen sporthall” även att introduceras i Hallstavik denna höst, med mer information på väg från Norrtälje kommun.

Tider och Platser:

  • Långsjöskolans sporthall: Fredagar klockan 20.00–22.00

  • Rodengymnasiets sporthall: Fredagar klockan 20.00–22.00
    FOTO: Norrtälje kommun

Lägg till din rubriktext här

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!