Tre tunga förluster för KSON när förbundsdirektören också avslutar sitt uppdrag

publicerad 13 februari 2023
- av Redaktionen
Maria Johansson, Peter Graf, Laila Lindroth

NORRTÄLJE. Maria Johansson har varit förbundsdirektör för kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje, (KSON) i fyra år och avslutar nu sitt uppdrag, enligt ett pressmeddelande från Norrtälje kommun. Rekrytering till uppdraget sker per omgående men detta är den tredje tunga förlusten för KSON på kort tid. Peter Graaf, VD för Tiohundra lät nämligen nyligen meddela att han avgår i augusti 2023. Även Laila Lindrooth, administrativ chef på Tiohundra AB kommer att avsluta sitt uppdrag och istället tillträda som administrativ chef på Kommunstyrelsekontoret på Norrtälje kommun.

Det var i ett pressmeddelande 17 januari som Peter Graaf meddelade att han lämnar sitt uppdrag som VD för Tiohundra. Detta tätt följt av Laila Lindroth som också avslutar sitt uppdrag för bolaget. Nu meddelar alltså även Maria Johansson att hon efter fyra år på posten lämnar uppdraget som förbundsdirektör för kommunalförbundet, KSON.

– Jag kom till kommunalförbundet ett halvår innan pandemin bröt ut. Det innebar att fokus fick skifta till att hantera det enorma tryck som uppkom inom sjukvården och inte minst inom äldreomsorgen. Trots de utmaningar det har inneburit så har det varit fyra fantastiska år. Jag har haft förmånen att tillsammans med mina chefer och medarbetare utöver hanteringen av pandemin fortsatt utveckla och förbättra såväl den interna organisationen som dialogen med våra huvudmän och utförare här i Norrtälje kommun, säger förbundsdirektör Maria Johannsson, ett pressmeddelande.

– Så det är med blandade känslor jag fattat det här beslutet. Jag är dock ekonom i grunden och trivs att bidra med min kompetens inom det området. Så när jag fick det här erbjudandet som ekonomidirektör i Sundbyberg stad så kändes det rätt att tacka ja, avslutar Maria Johansson

Rekryteringen av en ny förbundsdirektör påbörjas per omgående. Det finns emellertid ännu inga uppgifter huruvida rekryteringsprocessen startat för VD-posten för Tiohundra eller inte.

– Jag tycker att det är tråkigt att Maria Johansson nu lämnar oss. Maria är omtyckt av chefer och medarbetare inom förvaltningen. Jag uppskattar även det goda samarbete som skett mellan oss inom direktionen och Maria under de här åren. Samtidigt önskar jag henne lycka till i hennes kommande uppdrag. Maria Johansson har meddelat att hon önskar avsluta sitt uppdrag i maj. Det innebär att vi omgående startar rekryteringen av en ny förbundsdirektör, säger Hanna Stymne Bratt, ordförande för direktionen, i pressmeddelandet.

 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!