Vittne efter bussattacken på 17-åriga tjejer: “slår vår killkompis i huvudet så det blöder”

publicerad 2 augusti 2023
- av Redaktionen
ANNONS:

NORRTÄLJE. Det var på fredagen som fem tjejer i 17-årsåldern var på väg hem från en kompis landställe utanför Norrtälje. Ett dramatiskt bråk uppstod på buss 676, vilket Allt Om Norrtälje rapporterat om tidigare. Händelsen som fångades på film visar hur en berusad man hotar, puttar och spottar unga tjejer i ansiktet. Allt Om Norrtälje har varit i kontakt med ett vittne till händelsen som beskriver, förutom händelserna mot tjejerna, hur hennes kompis blev slagen blodig av gärningsmannen. Vittnet har valt att vara anonym.

Läs ALLA ARTIKLAR i detta ämne:
  1. Våldsamma attacken som fångades på film: berusad man mordhota och spottar 17-årig tjej i ansiktet
  2. Exklusiv intervju med 17-åriga Mae som blev mordhotat och bespottad på 676:an

Berätta om händelseförloppet
– Vi var fyra vänner som skulle åka till Stockholm. Vi satt redan på bussen och några tjejer satt bakom oss. Killen (gärningsmannen) kommer på bussen vid Gustavslund. Jag stod upp och han gick mot mig och skrek fula ord. Jag satte mej ner och han gick längst bak i bussen och satte sig mellan två tjejer och skrek och gapade. Rätt som det var spottar han på en tjej och skriker och hotar. Jag springer ned och ber busschauffören stanna och det gör han precis mellan flygfyren och kyrkogården. Jag får sedan en telefon av en annan passagerare som ringt polisen. Jag pratar då med polisen och samtidigt går jag upp och då slår killen (gärningsmannen) vår killkompis i huvudet så det blöder. Han fortsätter spotta…

Vad hände sedan?
– Jag ger telefonen till tjejen som blev puttad och spottad. Jag går ned och står utanför bussen och ser killen (gärningsmannen) kliva av och sedan försvinner han in vid kyrkogården.

Pratade ni med tjejerna i efterförloppet?
-Vi pratade med tjejerna och de var skärrade, men ändå vid gott mod.

ANNONS:

Hur mår ni efter det som hänt?

-Vi mår bra efter omständigheterna men det blir ingen busstur på ett tag.

Vittnet uttrycker sin frustration över att det inte fanns någon polis tillgänglig vid händelsen.

– Det var frustration över att fortsätta bussresan och veta att gärningsmannen bara gick iväg. Vad hände sen, tänk om han träffade på någon annan, för han var märkbart drogad och väldigt agressiv, säger vittnet.

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!